HomeIk leer leren

Waarom moet je "leren leren"?

Vaak gaat het leren op de basisschool nog wel goed, maar eenmaal op de middelbare school komen er toetsen en opdrachten aan en hoe houd je dan overzicht? Hoe ga je om met een planning van je huiswerk, terwijl er zoveel andere leuke dingen zijn die gebeuren? Op de basisschool heeft je kind ook huiswerk gedaan en hebben ze geoefend met het plannen in de agenda, maar in de praktijk is het toch heel lastig om dit zelf te doen! 

En dan het uitstellen en op het laatst alles af moeten hebben! Om gek van te worden!  Dit geeft heel veel stress en ruzies in huis en het leren blijft een probleem.

Hoe zorg je dat leren een succes wordt?

Gelukkig weten we dat je leren kunt leren. En dat leersucces gebaseerd is op inzicht verkrijgen in je leervaardigheden. Motivatie en werkhouding zijn twee elementen die de leerresultaten beïnvloeden.  De "ik leer leren training" zorgt voor grip op leersucces en geeft resultaat bij  leren en motivatie. Het geeft ook inzicht in persoonlijke krachten en aandachtspunten.

Met de training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. 

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

Voor wie is de training "ik leer leren"

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepen van 4 tot 6 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met mij (gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer) hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker! Uiteraard kan de training ook 1-op-1 gegeven worden.
 

Plan hier een coachingsessie in voor 45 minuten

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mij of het filmpje bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=OuqaB9pJ424&feature=youtu.be