HomeIndividuele begeleidingKindercoaching

Kindercoaching

Coaching voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar én hun ouders.

Jij leert als ouder het gedrag van je kind beter te begrijpen en hoe je dit gedrag kunt ombuigen.


Het kind leert hoe het zijn of haar probleem kan oplossen met jullie hulp en begeleiding.

Kinderen tussen de 9 en 12 jaar leren veel nieuwe dingen. Hierbij gaat het niet alleen om het leren lezen en schrijven op school. Ook op sociaal vlak en in het contact met leeftijdsgenoten en volwassenen moeten kinderen nog veel ontdekken.

In deze fase is zelfvertrouwen zeer belangrijk. Dit zelfvertrouwen ontstaat wanneer het kind aangemoedigd en positief bekrachtigd wordt. Het hebben van vriendjes en vriendinnetjes is voor kinderen in deze leeftijd ook van groot belang. Sommige kinderen kunnen bovendien rond hun elfde of twaalfde jaar al in de puberteit komen, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

KindercoachingProblemen die bij kinderen in deze leeftijdsgroep kunnen ontstaan zijn:

  • Faalangstig worden;
  • Weinig zelfvertrouwen hebben;
  • Brutaal zijn;
  • Snel boos worden;
  • Veel ruzie maken met andere kinderen maken;
  • Niet op andere kinderen af durven stappen;
  • Andere kinderen pesten;
  • Gepest worden.

Kindercoaching: leer jouw kind beter begrijpen

Bij start van de coaching sta ik, samen met jou en je kind, stil bij de huidige situatie. De bedoeling is om zaken helder te krijgen. Wat is het probleem? Hoeveel last ervaar je? Hoeveel last ervaart de ander? Wat levert het probleem op?

Wanneer dit duidelijk is gaan we aan de slag met het kiezen van een richting en een doel. Wat zou je wél graag willen in plaats van de huidige situatie? Wat wil je bereiken en wat kun je dan? Dat is de kern van de coaching. Meestal zijn 3 tot 5 afspraken voldoende om de rust thuis terug te laten keren.

Herken je dit als ouder en zou je graag willen dat je kind anders leert omgaan met bepaalde situaties?

Zou jij graag willen dat je kind anders leert omgaan met zijn probleem? En herken je een probleem in jullie gezin? Wil je hier graag verandering in zien? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Dan zorgen we er samen voor dat er verbetering komt!

Contact opnemen Over mijn werkwijze